Of Eager Spirit
Golden Retrievers uit werklijn

Home

                                                                 Hartelijk welkom op onze website!

Mei 2022

Inmiddels al weer meer dan een jaar verder. De Gina & Scoob kids - Best Of Ireland -  zijn ook al weer een jaar en de Butterflies, de pups van Dazzle & Michael, worden in augustus al weer 2!

De website wordt niet meer actueel gehouden, maar wil je onze hondjes toch volgen dan kun je ons vinden op Facebook, daar hebben we een eigen page en hier vind je dan ook de laatste nieuwtje van onze uitgebreide familie : Of Eager Spirit Goldenretrieverkennel.


                                                                Time flies.....
 
 
                                 Op 24 maart 2021 heeft onze jongste dame Take My Breath Away Of Eager Spirit, aka Gina - 
                                               9 pups op de wereld gezet.  De 5 teefjes en 4 reutjes hebben allemaal een
                                               liefdevolle bestemming gekregen als ze na de kraamtijd in mei uitvliegen.                                                                                        
september 2018 onze 4 meiden op een rijtje: benjamin Gina, oma Faya, dochter van Ruby - onze Dazzle en Ruby, dochter van Faya


2021

Met Unchain My Heart Of Eager Spirit, aka Hazel - de zus van onze Gina ( Take My Breath Away Of Eager Spirit ) - ook plannen om in 3e /4e kwartaal van dit jaar een nestje te fokken. Hazel is de hond van Anouck Vierstraete en woont in Belgie.Hazel heeft de vereiste gezondheidspapieren voor HD en ED, ECVO oogkeuring en heeft een ZG op een show behaald. Indien interesse in een pup, neem dan contact op met Anouck: anouck.vierstraete@live.be
22 februari

De date van Gina & Scoob heeft er voor gezorgd dat ons dametje drachtig is, de pups worden rond eind maart verwacht.


Onze Gina en haar boyfriend Scoob hebben een leuke, dolle tijd gehad en we hopen dat deze bruiloft zorgt voor een drachtige Gina en een gevulde werpkist in de huiskamer. Op donderdag 21 janu2020

Op 28 augustus 2020 zijn de pups van onze Dazzle - Sparkling Sapphire Of Eager Spirit x Think Twice Zeroes, aka Michel geboren. In de werpkist overheerste weer de testosteron: 6 reuen en 2 teefjes. De Butterflies zijn inmiddels uitgevlogen en hebben lieve, actieve baasjes gevonden.


2019Onze plannen om met Dazzle - Sparkling Sapphire Of Eager Spirit - een nestje te fokken dit jaar, zullen naar alle waarschijnlijkheid verschoven worden.  Wij nemen aan dat Dazzle niet eerder dan half juli loops wordt, dat zou dan betekenen dat we pas medio september / eind september een nestje zouden kunnen verwelkomen. Dit vind ik te laat in het seizoen omdat ik zelf graag met de pups zoveel mogelijk wil ondernemen.

Veel gunstiger is dan een loopsheid in het voorjaar en als we doortellen zou dit dan rond april 2020 zijn, dus gaan we daarvoor.

Geinteresseerd? Wil je graag een plekje op de wachtlijst? Het heeft alleen zin om te reageren indien er actief met de hondjes gewerkt zal gaan worden, hetzij in de praktijkjacht, apporteersport, jachttraining, speuren. Alhoewel prima geschikt als huishond, is dit niet onze doelgroep.
 

2018

De nanny van de Valentines vond het helemaal geweldig: 9 van die kleine, drukke, snel bewegende monstertjes......ben benieuwd wat ze er van vind als ze van haar zelf zouden zijn: we slaan de komende loopsheid nog over en dan, in de 2e helft van  2019 hopen we dat kroost van onze Dazzle - Sparkling Sapphire Of Eager Spirit -  in onze tuin rondrent.


juli

De Valentines zijn allemaal verhuisd en hebben het prima naar hun zin, wij wensen Biko, Tommy, Daley, Andor, Noxxz, Fawkes en de dametjes Tess en Hazel een heerlijk, liefdevol leven met de nieuwe baasjes. Teefje zalm blijft bij ons en gaat vanaf nu door het leven met de roepnaam Gina.Biko                                                              Tommy                                                        DaleyAndor                                                                  Noxxz                                                           FawkesTess                                                                     Hazel                                                                 Gina


Wij hopen dat we nog vaak leuke, spannende dingen met Hilde, Yvette, Mariska, Kaleigh, Anouck, Marc, Annika en Henrik gaan beleven en dat we getuigen mogen zijn van het opgroeien van de Valentines

aprilOp 17 april jl. heeft Sierre - Dainty Dimple Of Eager Spirit - 9 pups op de wereld gezet. Net als het 2e nest van haar moeder Faya, waaruit Sierre een van de 3 dametjes was, kreeg Sierre ook 6 reuen en 3 teven. De pups zijn nu nog enkele weken bij mij en  hebben allemaal al een nieuw werklustig baasje gevonden.

februari
Onze Sierre - Dainty Dimple Of Eager Spirit heeft op Valentijnsdag een date gehad met de knappe Jolly - Kaliture Jolly Be Good. Het blijft nog even spannend, rond half maart zien we hopelijk een nieuwe generatie Of Eager Spirits op de echo.2017

november 2017

Eindelijk heb ik dan een beslissing kunnen nemen en een keuze kunnen maken tussen de 2 prachtige reuen die er uiteindelijk overbleven om als toekomstige partner uit de bus te komen voor onze Sierre - Dainty Dimple Of Eager Spirit. Als alles volgens plan verloopt, wordt Sierre in het voorjaar van 2018 gedekt door Kaliture Jolly Be Good.

 
    Jolly                                                                                                                                                       Sierre


2016

Van het 1e nest van onze Faya zijn er dit jaar 3 hondjes voor het eerst voor hun SJP A diploma opgegaan: Zorro, Matty en onze Ruby - haar pups waren net 10 weken oud toen zij haar 1e A binnenhaalde. Prachtig resultaat dat Matty en Ruby zelfs elk al de felbegeerde 2 diploma's binnen hebben! Ook Zorro kwam alle keren dat Jeroen met hem opging door het dirigeren, maar de sleep wilde eerst niet lukken - in Zwiep/Neede wel - een 10 voor de sleep!Onze juweeltjes  - mijn klavertje vier, geboren op 18 juni 2016 - zijn naar hun nieuwe baasjes verhuisd en vanaf 12 augustus 2016 is alleen teefje oranje nog bij mamma Ruby en oma Faya. Binnenkort een eigen pagina voor dit dametje:        
 
                                           Sparkling Sapphire Of Eager Spirit,
roepnaam Dazzle

                        
               
                                                         
Op 18 juni jl. is ons klavertje vier geboren. We moesten er lang op wachten, mamma Ruby hield ze lekker warm in haar buikie en pas op dag 66 kwamen ze dan op deze wereld.

On 18th of June finally our four-leaves clover has been born. We had to wait a long time, mother Ruby had decided to keep them nice for herself - warm and cosy in her belly till day 66.

Een van de dametjes zal bij ons in Rijen blijven wonen, voor de andere 3 hebben wij een fijn plekje gevonden.

One of the little ladies will stay with us in Rijen, for the other 3 puppies we have found a nice place to hopefully have a great life.

Follow our handsome four-leaves clover at / volg ons knappe 4 tal op onze Facebookpage Of Eager Spirit Goldenretrieverkennel

2 boys and 2 girls to take care of / 2 teefjes en 2 reutjes
S U P E R T R O T S  op het Of Eager Spirit team: moeder Faya behaalde met haar kids Monty en Jura een 1e plaats op de teamwedstrijd van de GRCN in Vijfhuizen op 22 mei 2016. Samen op de foto met broertjes Matty en Bodi die deze dag ook in een team deelnamen. Very proud of Faya and her kids Monty and Jura, thanks Krissi and Henrik we had a great day together again.vlnr. Henrik met Monty, Krissi met Jura, Mariska en Matty, ik met drachtige Ruby dan moeder Faya en Wessel met Bodi


201521 juni 2015

OWT Finale Flevopolder - op uitnodiging voor honden die zich bij de OWT's dit voorjaar hebben gekwalificeerd ( door plaatsing bij eerste 4 op die dag in die klasse )

Supertrots op onze Head Over Heels Ruby Of Eager Spirit in de Novice klasse deden 19 honden mee: 2 goldens - Ruby en halfzusje Pippa -  1 staande hond en de rest van de toppertjes waren uiteraard fieldlabradors - echt wel een hele prestatie om dan op een 3e plaats te eindigen!
28 december 2014              

Bright and Breezy Of Eager Spirit uitslagen HD / ED en ogen compleet, zie  Dekreu / Studdog / Deckruede


                              
                                 Terugblik op het jaar 2014, een bijzonder jaar .....


....... met op 11 mei de geboorte van het Schotse Whiskey nest, het 2e en laatste nest van onze Faya.Inmiddels zijn de pups - 6 reuen en 3 teefjes - uitgegroeid tot ondeugende pubers. Met alle hondjes wordt op het moment gewerkt / getraind in de jachthonden-/apporteersport. De Of Eager Spirit hondjes zijn bij geweldige mensen terecht gekomen. 3 van de hondjes trainen wekelijks bij mij en ook de andere 6 doen hun uiterste best om bij de maandelijkse nesttraining aanwezig te zijn.

...... trots ook op de kids uit het eerste nest van Faya, de pups werden geboren op 7 mei 2012 en zijn inmiddels  ruim 2 1/2 jaar oud. Met 5 van de 8 hondjes ( 7 reuen en 1 teefje ) wordt op wedstrijdniveau met veel passie de jachthondensport bedreven.

...... In het afgelopen jaar met veel successen. Zorro, Matty, Ruby kwamen alle drie uit op Workingtesten in de B1 klasse en aan het einde van het seizoen waren de resultaten zo goed dat Ruby en Matty al in de B2 moesten starten eind oktober bij de Chessen WT in Laren - beide hondjes behaalden daar hun B2 certificaat en Ruby werd hier zelfs 3e! Zorro op die dag in de B1 op de 1e plaats, gevolgd door nog een 2e plaats bij de WT in Oldenzaal, zal in 2015 ook in de B2 moeten starten. Ook Monty timmert aan de weg en is in Duitsland inmiddels in de Novice klasse gestart met goed gevolg. Gentle - in het begin van het seizoen nog in de C klasse, nu inmiddels ook een certificaat in de B1 klasse binnen.

...... naast de reguliere workingtesten hebben Matty, Zorro en Ruby ook aan OWT's deelgenomen. Dit was niet Jeroen zijn ding dus die heeft het bij een wedstrijd gehouden. Ook Mirjam zag dit niet zo zitten - te strak. Mariska en ik hebben echter meerdere OWT's gelopen en diverse certificaten gehaald, zodat we in 2015 in Noviceklasse zullen starten. Met Ruby behaalden we zelfs een 3e plaats op de OWT in Veghel wat resulteerde in deelname aan de finale op 29 juni in den Hout: 16 honden in de startersklasse daarvan 7 geen diploma, wij behaalden ook hier een diploma met 77 punten."Kleine nestreunie" bij OWT te Veghel ( maart 2014), met van links naar rechts: Matty, Ruby, Zorro en Gentle - met dank aan Jeroen die weer een prachtige foto heeft gemaakt

                        
                                       
 

Hit Counter
Hit Counter
 
Copyright (c)2014 Of Eager Spirit