Of Eager Spirit
Golden Retrievers uit werklijn

Happy Chica from the Go-Getters

                                                    

 

5 JUNI 2000

 

    JOE'S JOLLY BE GOOD FYLLA'S ASAMKVIK
  IEAUN OF SPIDER LAKE   SPICA
    HOLWAY BIANCO HOLWAY MUSCAT OF BIRDBROOK
      HOLWAY CROSA
HAPPY CHICA FROM THE GO-GETTERS       
    ZORRO V.D. UILENBURG ROY V.D. UILENBURG
  YEN AI FROM THE GO-GETTERS   JOYCE OFF SPIRIT V.D. UILENBURG
    TASHAYNA FROM THE GO-GETTERS HEY GENTLE V. RENJE
      BRYANSTOWN LITTLE MO

Fotoalbum

Klik op foto voor vergroting

 

 • augustus 2013 Rockanje
  augustus 2013 Rockanje
 • juli 2013
  juli 2013
 • texel september2012 vakantie
  texel september2012 vakantie
 • texel 2012
  texel 2012
 • september 2012 achterhoek
  september 2012 achterhoek
 • sneeuw januari 2012
  sneeuw januari 2012
 • januari 2012
  januari 2012
 • ballenwerper blijft leuk
  ballenwerper blijft leuk
 

 

 

 

 

 

 

 

 

WERKRESULTATEN

2001

Dit jaar 3 x C diploma  gelopen en gehaald C50, C47, C44 waarmee 1x als 1e en 2x als 2e geęindigd. De eerste workingtest op C-niveau behaald met C82

2002

In het voorjaar workingtesten gelopen op C niveau, resp. C93,C78 en C93 welke laatste op 21 april 2002 te Almere werd beloond met een 1e plaats. Eerste KNJV B gelopen en gehaald in Klundert B71, gevolgd door B diploma's bij de verschillende rasverenigingen: B75 en B78 in Ewijk bij de FRCN alwaar op dit niveau een eerste plaats werd bemachtigd. Dat jaar ook in Belgię meegedaan met een workingtest in Dendermonde, gehaald met 92 punten.

2003

Het seizoen begonnen met een Workingtest in de B1 klasse van de GRCN op de Maasvlakte met een score van B1-90. In Belgię eveneens 3 workingtesten gelopen: 85,87 en 74 van de 100 te behalen punten gescoord. Op 2 augustus 2003 behaalden we op de KNJV in Tilburg een 1e plaats met 77 punten, gevolgd door "volle bak" op 30 augustus 2003 bij de Goldens in Bernisse / Simonshaven waar we met een Clubdiplomadag met 80 punten, 2e werden omdat de andere hond met 80 punten jonger was ...was dit nu de hond van Cora of de hond van Aart die 1e werd? Ook in Vught behalen we ons B diploma B76.

Dit jaar lopen we onze eerste MAP in Oostelbeers B425.

2004

In het voorjaar weer een workingtest bij de Goldens B1-82 en in de herhaling: de Waterworkingtest te Beerse eind juni  in de Novice klasse 91 punten behaald,  goed voor een 1e plaats notering. We lopen dat jaar 2 KNJV MAPs: eentje wordt gehaald met 504 punten en de ander lukt niet.

Aan het eind van het seizoen starten we in de B2 klasse in St. Oedenrode op 21 november 2004 en de 1e keer wordt gelijk beloond met een 2e plaats met 82 punten - trots als een aap, kan me enkele apporten nog steeds voor de geest halen!

2005

Onze 1e keer op de onderlinge workingtest te Gemert komen we in de finale van de B-honden te staan, maar halen dan de sleep niet binnen. We doen mee bij de NLV met de workingtest in Almkerk op 19 maart en met de workingtest van de Golden in Emst, wederom in de B2 en op beide dagen scoren we goed: 74 punten - 1e plaats in Almkerk: ik kan mij daar nog de proef herinneren waar we met meerdere voorjagers op een steiger moesten staan met onze honden en vanuit een boot vielen de apporten in het water, die dan door de honden om de beurt binnengehaald moesten worden. Het springen vanaf de steiger bleek een lastige opgave en ook de honden weer uit water krijgen was anders dan anders: menig voorjager ging op de knieen of lag plat op de grond om de hond uit het water te halen! In Emst en 3e plaats met 89 punten. Een veel belovend begin van dat jaar. We gaan ook nog naar Hulshout in Belgię wat eveneens afgesloten wordt met een certificaat.

.....met Chica verliep het wat makkelijker om een A diploma te behalen dan met Dwarrel.

de 1e keer dat wij in Tilburg opgingen bij de KNJV haalden we gelijk ons A diploma met 89 punten.......

In Rilland dat zelfde jaar volgde het 2e A diploma met 91 punten. Daarna lukte het een paar keer niet: Almere bij de Flatcoats op 21 augustus was een grote teleurstelling te meer daar we als enige hond door het dirigeren heen kwamen en Chica ook met de eend van de sleep terugkwam.... Ik had al dikke kussen geincasseerd, maar helaas geen A diploma - sleep was niet goed gelopen. Op de KNJV van de Goldens dat jaar lukte het evenmin.......gaat even ietsje minder want ook de MAP in Ouwerkerk lukt niet. Vervolgens MAP van de GRCN 4e met 490 punten en ook in Bergeijk lukte het wederom / 445,  geen hoge scores maar gehaald: alles binnen! We liepen nog een WT in St. Oedenrode A81 (5e) en kwamen vanuit Sevenum met een B diploma thuis omdat we niet door het dirigeren kwamen.

HOOGTEPUNT van dit jaar:  gedeelde 1e  PLAATS GOLD CUP!!!!!!!

 

2006

Gemert staat ook met Chica wederom op het programma in het voorjaar 455 punten. In Ottersum met A92 een mooie 3e plaatsnotering. We lopen in het voorjaar  eveneens 2 workingtesten op A niveau die gehaald worden ( boven de 60 punten is een certificaat ) met 68 en 65 punten. In het  Amsterdamse Bos liggen we eruit met het markeren, zoals vele met ons....dus geen zenuwen voor het dirigeren dit keer, maar fijn kijken naar diegene die wel een B diploma behaald hebben en door mogen. Begin juli afsluiting bij Hondenschool Biemans en dit gaat goed A89 / 2e plaats. Het KNJV seizoen begint weer en achter elkaar halen we 3 A diploma's ( 88,92,90) MAP in Valkenswaard lukt ook, maar MAP's zijn toch altijd lastig voor ons - de concurrentie is een stuk beter en vlotter! ( boven de 500 is en blijft lastig voor ons ). In Heerle komen we niet door het dirigeren en gaan met een super lage B met 69 punten naar huis! Ook on Vught lukt het niet op 9 september 2006. Het vrouwtje is zo gefrustreerd dat ze na de wedstrijd in Vught met de lastige dame naar de Brand rijdt - een industrieterrein in de buurt van Den Bosch - waar we haar eens even hebben laten zien wie hier de baas is! Of het hier door kwam of niet op  10 september - de dag na Vught - hadden we ingeschreven voor de

Clubdiploma van de Goldens te St. Oedenrode behaalden we een A met 98 punten

.........en ze had die dag voor de punten in de B zelfs een punt "laten liggen" bij het volgen: een favoriet nummer van Chica, wat zij (bijna) altijd half dansend en vol aandacht voor de baas bekroonde met een 10 en waarvoor zij nu "maar" een 9 behaalde. We liepen dat KNJV seizoen nog enkele MAP's: Moerstraten niet gehaald, Bergeijk A510 / gedeelde 3e plaats, Kruiningen A485 en Simonshaven van de Golden A520, Neede A532 ...he, we kwamen toch wel eens boven de 500 met een MAP. WT te Bergschenhoek met A76 was de voor laatste wedstrijd........

ook dit jaar mochten we dankzij ons hoge A diploma van 98 punten weer meedoen aan de Gold Cup en waren met een 4e plek ook zeker niet ontevreden.

HOOGTEPUNT dit jaar: het hoge, mooie A diploma 

.........waarvan ik me het dirigeren nog bijna precies kan herinneren - was ook een korte sessie en verliep echt prima! Doordat dit het hoogste A diploma van dit jaar was mochten we een jaar lang van de    ZILVEREN FAZANT    op onze schoorsteen genieten. Voor mij een bijzonder beeldje, mede ook omdat ik deze eveneens met Dwarrel voor een jaartje had weten te bemachtigen. 

2007 

Februari wordt een begin gemaakt met de Midwinter Workingtest bij Ton van der Bruggen, waar we met 349 punten in de finale komen te staan. Er was een vossesleep uitgezet, dit lukte ons helaas niet. Nog een onderlinge wedstrijd voor het seizoen begon in Gemert. Dit was een niet al te best jaar,diverse keren op Diplomadagen geen A diploma binnen, wel mooie B's en ook op enkele KNJV's geen succes, hier ueberhaupt niets, zelfs geen B, behalve op Texel, waar we dicht bij de A waren.  Heb eens nageteld hoeveel we dat jaar nog gedaan hebben - het jaar dat eind april Faya bij ons kwam - totaal 20 wedstrijden / activiteiten, incl. onderlinge wedstrijden en wederom een Gold Cup: enkele goede resultaten: WT Bergschenhoek Flatcoats in april - 4e met 81 punten, 4e plaats CD Maasvlakte A90  in juni - waarmee we ons wederom voor Gold Cup hadden gekwalificeerd. In Zwiep werden we 2e met A van 94 punten en de WT van de Nova Scotia's te St. Oedenrode leverde een 4e plaats op met A85WT in Oldenzaal niet gehaald, maar een weekje later in Ottersum bij de GRCN een 4e plaats A 87. De Gold Cup werd dat jaar gehouden in Haaksbergen bij de Watermolen een fantastisch mooie locatie met hele leuke, pittige proeven, maar met een hond die niet wil springen zat het fout bij de ene proef en op het grote paardenveld, werden de "vijgen" zeer gewaardeerd - een moeizame dag!

2008

Het laatste jaar voor Chica. Met 2 onderlinge wedstrijden en nog 5 andere wedstrijden: juni CD Simonshaven 2e A95 - hierdoor wederom plaatsing voor Gold Cup - wat eigenlijk mijn streven was: "wou nog graag een keertje meedoen". In Winterswijk - waren we nog nooit voor proef geweest, maar de omgeving bevalt ons super dus een keertje daar naatoe: A86, 4e. In september weer in Zwiep en daar behaalden we als enige A hond, van zeker zo'n 30 honden ons diploma en dit was tevens ons hoogste KNJV diploma ooit - ik noem het mijn "Labrador-diploma" A96. In Ommen MAP 490 /9e. Als afsluiting onze laatste Gold Cup in Delft samen, waar we als 9e eindigden in de sneeuw!

 

 

 


 
Copyright (c)2014 Of Eager Spirit