Of Eager Spirit
Golden Retrievers uit werklijn

Whisky nestDe bedoeling was om 1 nestje te fokken met onze Faya, maar het was toch wel een bijzondere ervaring en de hondjes waren allemaal uitgegroeid tot leuke, werklustige, lieve kameraadjes dus besloten we in 2014 nog een nestje te fokken met onze dame.
De stamboomnamen zijn dit keer ontleend aan schotse whisky's,  allemaal malts m.u.v. eentje omdat deze whisky's een hobby zijn van Eric.
                                                       


                                                   Uit de combinatie Gleen Mhor's Faya x Clockburn Boris

     

           kwamen op 11 mei 2014 - 9 pups ter wereld: wederom meer reuen dan teefjes, welgeteld 6 reuen en 3 teefjes.
Amazing Aran, Bold Ben Nevis, Brave Bowmore, Great Glennfiddich, Smokey Scapa, Tasty Tormore, Lucky Littlemill, Jumping Jura en Dainty Dimple Of Eager Spirit


Uit dit nestje hebben wij geen hondje bij ons thuis gehouden, maar Mariska en Maarten van de familie Gerding boden aan om Dainty Dimple Of Eager Spirit, roepnaam Sierre op mijn naam te laten staan, zodat ik eventueel in de toekomst een nest met haar zou kunnen fokken met de Of Eager Spirit naam.


Basil, Cai, Mickey, Bowi, Bodi, Jack en de dames Loeka, Jura en Sierre zijn uitgegroeid tot harde, erg passievolle hondjes. Cai en Basil kwamen in een familie terecht waar aanvankelijk met de hondjes jachttraining werd gedaan, maar waar jonge gezinnen ontstonden en niet verder met de sport - jachthonden laten apporteren - werd doorgegaan.

Met de overige hondjes wordt gewerkt, met de een iets meer dan met de ander. Sommige doen veel wedstrijden, andere helemaal niet. Bowi, Bodi, Loeka, Mickey hebben allemaal hun B diploma / resp. workingtest certificaat in de Novice klasse. Sierre heeft samen met Mariska 2x een A gehaald. Met Sierre zijn ook OWT's gelopen en certificaten in Novice Klasse behaald. Jura woont in Duitsland samen met nog 4 andere goldens en komt uit in de Open Klasse. Diverse hondjes uit dit nest gaan ook mee om te apporteren in de praktijkjacht.

   
    
   • ook ik stap even rond met het stinkende kauwtje
    ook ik stap even rond met het stinkende kauwtje
   • good morning allemaal
    good morning allemaal
   • wij zijn wakker
    wij zijn wakker
   • 24 juni Ruby veilig op de stretcher
    24 juni Ruby veilig op de stretcher
   • weer een dag voorbij
    weer een dag voorbij
   • 23 juni voor de 1e keer kippenekken - gaat er goed in bij allemaal
    23 juni voor de 1e keer kippenekken - gaat er goed in bij allemaal
    

    
   Copyright (c)2014 Of Eager Spirit