Of Eager Spirit
Golden Retrievers uit werklijn

Puppies worden groot                Schotse whisky nest, geboren 11 mei 2014 van onze Faya x Boris: 6 reutje en 3 teefjes

Waarom schotse whisky - omdat Eric een liefhebber is van schotse single malts en omdat beide ouders hun roots dan wel van ouders of voorouders voor een groot deel in Schotland hebben liggen


Reutje groen/wit, Great Glenfiddich, is met Shana meegegaan naar BelgiŽ en heeft de mooie roepnaam «ay meegekregen.

 
«ay als pup bij ons thuis en rechts als ca. 6 maanden jonge hond: flinke kerel geworden!

Heeft een heerlijk leventje in Belgie.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht


Werkresultaten:

 • april 2015 geslaagd voor "sociale test" in Belgie


Reutje zwart/wit, Smokey Scappa genaamd, woont in Tilburg bij Annechien en Ralph en luistert naar de naam Basil.


Basil als pup en met ca. 6 maanden thuis in de woonkamer.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht

Ralph en Basil proberen elke week trouw naar de training bij mij te komen, soms wat lastiger nu omdat de familie sinds maart van dit jaar uitbreiding heeft gekregen: zoontje Lewis. Basil behoorde in het nest tot een van de "kleintjes" en de lichtste qua kleur - is flink bijgekleurd en is uitgegroeid tot een stevige kerel met een behoorlijke dosis passie die we eigenlijk hoofdzakelijk moeten
bijsturen en afremmen.

Reutje lichtblauw, Amazing Arran, ofwel Mickey is ook redelijk in de buurt gebleven, na de verhuizing woont hij in Vught bij Lotte en Roy.


Mickey als pup en wat er van geworden is na ca. 6 maanden.

Een en al passie deze kleine man! Lotte komt elke week trainen en is zelf ook wel een beetje ernstig besmet met het jachtvirus! En heeft als nieuwe, kersverse voorjaagster behoorlijk wat talent. Verbaas me er soms behoorlijk over wat Mickey allemaal al kan.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht

Werkresultaten:

 • C diploma en C workingtest ( 72 punten, Dongen ) gehaald nog voordat Mickey 1 jaar oud was - goed gedaan Lotte!
 • workingtest C klasse 22 november 2015 te St. Oedenrode, 69 punten wederom een certificaat
  2016:
 • .......................
 • 1e keer op voor SJP in Dongen bij GRCN van 67 punten


Reutje blauw/grijs ( voormalig groen ), Brave Bowmore, woont in Noord Holland bij Martien en Anneke en golden reu Evan en wordt Bowi genoemd.


Ons manneke Bowi, een van de drie pups die naar Noord Holland zijn verhuisd en rechts wat er van geworden is na ca. 6 maanden.

Martien heeft zijn handen vol met boef Bowi. Er wordt fanatiek getraind. Leuke is dat Bowi, Loeka en Sierre op een gezamenlijke trainingsgroep zitten daar in het schone Noord Holland.

HD A, norbergwaarde 40,  geen botafwijkingen
ED vrij
Ogen (nog) niet onderzocht

Werkresultaten:
 • augustus 2015, KNJV C diploma in Enkhuizen
 • 7 november 2015 CD Valkenswaard GRCN: C diploma
  2016:
 • meerdere SJP B diploma's behaald in augustus en september, van resp. .........helaas niet genoeg om op te mogen voor de MAP

 


Reutje donkerblauw, Tasty Tormore, roepnaam Bodi is richting Rijswijk verhuisd waar hij geniet van alle aandacht van Henk, Marianne en Wessel.Bodi, als pup en als puber om maar zo te zeggen

Wessel en Bodi zijn samen fanatiek en met veel passie aan het trainen. Er zijn sinds voorjaar 2015 grote vorderingen gemaakt en op de jachthondencursus van KJV Delflanden werd het team uitgeroepen als "meest belovend jong talent ". Wessel heeft zijn handen vol aan deze enthousiaste boef, begin november 2015 gaan ze voor 1e keer meedoen aan Clubdiplomadag.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht

Werkresultaten:
 • Clubdiplomadag Biddinghuizen van FRC - ook Wessel en Bodi hebben hun 1e C gehaald met 40 punten.
 • Clubdiplomadag in Valkenswaard op 7 november 2015, 45 punten dit keer en wederom een C diploma
 • B diploma van rasvereniging gehaald op ..............................
  2016:
 • ..................................

 
Reutje geel, Bold Ben Nevis, donderstraaltje heeft de naam Jack gekregen van DaniŽl en Gwen en maakt omgeving Kampen onveilig.

  
Jack blijft een schatje om te zien of ie nu 6 weken is of 6 maanden

Gwen, Daniel en Jack wonen in Kampen. Gwen heeft pupcursus met goed gevolg afgesloten en als het even kan komen ze de nesttraining verrijken. Zo lief als het manneke er uitziet......'t is een flinke doerak! Gwen heeft met Jack ook de vervolgcursus gedaan en vertelde me dat ze zelfs met dode eend in handen had gestaan...... totale opoffering!

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht


Teefje rood-wit, Dainty Dimple, woont bij Maarten en Lidy Gerding en eigenlijk ook nog met Mariska en Vincent en dus halfbroer Matty en haar roepnaam is  Sierre.


Sierre als pup en als puber - een van de drie dametjes uit het Whiskey-nest

Meiske is uitgegroeid tot een jonge dame, komt ook samen met Maarten altijd trouw naar de maandelijkse nesttraining en gaat samen met Bowi en Loeka ook op cursus bij de KNJV, eerst de pupcursus en nu het vervolg voor de jonge honden. Nog niet genoeg voor Maarten met zijn dametje, dus ook nog maar in eigen buurt naar de trainingen bij Ralph. Maarten en Lidy hebben mij de mogelijkheid gegeven om uit dit fantastische nest ( waaruit ik zelf thuis geen teefje heb aangehouden) met hun Sierre eventueel - als aan alle gezondheidseisen voldaan kan worden - een nestje te fokken. Najaar 2015 staat in het teken van workingtesten lopen op C niveau.

HD  A, geen botafwijkingen
ED  vrij
Ogen, ECVO 2016, vrij

Zie voor werkresultaten van Sierre op haar eigen page onder Dainty Dimple Of Eager Spirit en dan onder werkresultaten

Teefje roze/zwart ( later roze ) Lucky Littlemill, met roepnaam Loeka is bij Jochem, Marjolijn, Sem en Dionne van der Valk in Heilloo gaan wonen.Loeka als pup en bij de nesttraining in december 2014

Eveneens een heerlijke dame,die het samen met Jochem heel leuk doet, leuk team ook! Dit duo is altijd aanwezig op de maandelijkse nesttraining en wat lijkt dit koppie hier op de jonge Faya. Lijkt in meer op haar moeder - eerste meiske uit het nest die loops werd en dan precies op de kop af  - net als mam - met 15 maanden. Ook Jochem en Loeka gaan in het najaar van 2015 voor een C workingtest op.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht

Werkresultaten:
 •  C diploma gehaald 31 mei 2015 clubdiplomadag Heerle
 •  1e workingtest in de C klasse bij FRC te Oldenzaal 1 november 2015, 1 dummy gemist,  83 punten, 7e
  2016:
 • ......................

Teefje oranje, Jumping Jura, is uiteindelijk in Duitsland belandt bij haar halfbroer Monty, diens "girls" Tosia en Jackey en onze lieve vrienden Krissi en Henrik en heet gewoon Jura.


Jura als pup en in Duitsland december 2014.

Volgens Krissi een aanwinst, helemaal gek op haar jongste dame - maar dat is Krissi op alle 4 de honden die bij haar en Henrik thuis zijn. Zelf heel nieuwsgierig hoe Jura er nu live uitziet, want haar heb ik al lang niet meer gezien - kijk uit naar ons weerzien eind van deze maand.

HD / ED (nog) niet onderzocht
Ogen (nog) niet onderzocht

Werkresultaten:
 • 12 september 2015: Arbeitspruefung mit Dummies APD/R, vorzueglich und Suchensieg!
 • 26 september 2015: WT Heide Cup Anfaenger: 76/100 an dem Tag 23 x Nul in der Anfaengerklasse vergeben
  2016:
 • 22 mei, teamwedstrijd Spaarnwoude GRCN: Faya in de A, Monty in de B en Jura in de C - 1e prijs!
 • Anfaenger Klasse Am Ewigen Eis, 87/100 = sehr gut, 8e, Tanz auf dem Vulkan 95/100, vorzuglich, 5e
 
Copyright (c)2014 Of Eager Spirit