Of Eager Spirit
Golden Retrievers uit werklijn

Of Eager Spirit

 

......bezieling, vuur, passie, Of Eager Spirit oftewel onze Faya, de belichaming van onze kennelnaam, hier vergezeld van haar dochter Ruby ( foto januari 2014 )


woensdag 26 februari 2014

Zo maar een dagje uit het leven van onze honden.

Natuurlijk niet zo maar een dagje.....nee, een heerlijke dag - prachtig mooi weer, Eric vrije dag en nadat ik vanochtend met Faya gefietst heb - om haar goed in conditie te houden, zeker 2x per week rondje op de fiets met conditietraining met tennisbal - en Eric met Ruby en Chica kort in het bos was, in de middag even lekker met de doggies op pad en de camera mee - even niet meer denken aan loopsheid die te laat komt - deze keer niet! - bloed prikken meerdere keren om progesteron te bepalen, wanneer is het zo ver en gaan we op weg naar Finn? Gaat dekking lukken? Wederom wachten tot echo.... enfin, nog genoeg wachten en onzekerheid, spanning in het vooruitzicht dus vandaag even los.

Met Ruby wat onderdelen trainen, 't is rustig op de Duiventoren althans aan de ene kant dus we hebben de velden, akkers voor ons alleen. Zwak punt op het moment is schot geven, richten op plek waar dummy al ligt, dus er wordt niets gegooid, een opgave die je terug kunt vinden bij veel OWT's - Ruby snapte dit niet helemaal en dacht juist dat ze niet naar schot toe mocht, dit natuurlijk veel getraind, nee, je mag niet naar markeer, maar je moet eerst lijn lopen dus nu even meerdere situaties met deze opgave - korte oefeningen op 4 verschillende plekken, 4 verschillende situaties: in greppel met water, over greppel met water, hond onder de wind of juist niet, 1x dummy hoog verstopt op grote takkenbult waar ze uiteindelijk dan toch zelfstandig op klom....Zelf een mooie, lange blinde lijn ( heel lang niet op deze plek geweest ) super werkertje alleen dat afgeven blijft een theater, dan maar weer de beloningstennisbal bij mooi zittend afgeven.

Tussendoor lekker met Chica en Faya wat spelen en dollen met de ballenwerper. Genieten dat onze dame op leeftijd hier nog zo'n plezier aan kan beleven.

lekker rollen in het gras hartstikke fief voor 13 jaar en bijna 9 maanden

   lekker rollen in het gras                                                              bal terugbrengen, prima, maar wel een koekje

 ik vraag en wij draaien, gooien kreng  a la corsica, ik spring nog net zo enthousiast rond

 "schiet eens op - gooien joh!" 13 jaar en bijna 9 maanden!

Wat heet plezier......de Eager Spirit straalt eraf bij onze Faya, die sinds zaterdag de "volwassen" leeftijd van 7 jaar bereikt heeft.

samen

  

aandacht      eager spirit

aandacht voor het vrouwtje??? of voor de bal!                             toe nou, gooi nou......


Afgelopen zondag nog een heerlijke, gezamelijke training met Rob, Han, Ingrid en Minette en de bezielende hulp van Rik gehad in Oostvoorne, waarbij Faya weer eens liet zien over een enorme dosis doorzetting te beschikken en waar ze dus - eh, bijna loops - nog gewoon vol overgave en met plezier werkte, met uitzondering van de vele plasjes met name op de terugweg.

Na het spelen met de ballenwerper ook nog tijd voor serieuzere dingen, de dummylauncher - nog zo iets waar Faya helemaal dol van wordt....

en zo te zien niet alleen Faya maar ook dochter Ruby

  grappig dat pootje....toch een staande hond?

 

   "Hoezo omkijken, die dummylauncher heeft echt naar voren geschoten hoor"Wie zijn wij?
 
Een klein stukje over de mensen achter de honden die bij ons wonen en waar ons leven allemaal om draait: wij zijn Wilma en Eric. Op het moment hebben wij wederom 3 golden retrievers, aangezien onze oudste en eerste golden Sweet Dwarrel Of the Four Limes in 2012 op ruim 15 jarige leeftijd is overleden, net na het vertrek van alle pups (op een na onze Ruby bleef bij ons) van het eerste nest van onze Faya. En juist die eerste hond heeft ons geinfecteerd met het jachtvirus! Hoe het begon: we wilden een hond en het zou een Golden Retriever worden. Pupbemiddeling gebeld "Er wordt een nest verwacht bij Tiny de Wit, maar het kan wel eens een nest worden waar donkere pups bijzittten" gevolgd door mijn totaal onschuldige vraag "Is dit erg dan? ongezond? Wist ik veel!  

foto Weserbergland, september 2010

Zo kwam in  1997 Dwarrel bij ons. We begonnen met een puppycursus bij Yvonne Holkeboer, daarna - als tijdelijke afdwaling - bij de plaatselijke kynologenclub getraind. Dit was geen succes, Dwarrel had het niet echt naar zijn zin daar en dus het vrouwtje ook niet: de baas moest maar met hem op cursus. 

Op verzoek van Tiny gingen we naar de Clubmatch - zij wilde graag zoveel mogelijk honden uit haar eerste nest daar laten uitkomen. Hier werd Dwarrel ineens wakker - niet bij het showen in de ring - maar bij de jachtproeven die daar georganiseerd worden en waar werd geschoten, stond hij ineens vol aandacht te kijken. Vanaf die tijd wisten we het: jachttraining gaan we met hem doen, dat vindt ie leuk!

 

  
Copyright (c)2014 Of Eager Spirit